Всі найбільші банки США впоралися зі стрес-тестами ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі найбільші банки США впоралися зі стрес-тестами ФРС

Світ
114
Всі найбільші банки, що працюють в США, виконали мінімальні вимоги Федеральної резервної системи (ФРС) до капіталу в рамках першого раунду щорічних стрес-тестів – перевірок згідно із законом про фінансову реформу Додда-Френка (DFAST).
Як говориться в повідомленні американського ЦБ, всі 35 банків, що брали участь у тестуванні зможуть продовжити кредитування навіть в умовах таких фінансових потрясінь, які призвели до краху кількох банків в 2008 році.
Сукупний збиток 35 банків складе $578 млрд у рамках гіпотетичної рецесії, однак вони будуть здатні пережити кризу без звернення за фінансовою допомогою до платників податків.
Сукупний коефіцієнт достатності капіталу першого рівня (Tier 1) в рамках стрес-тестів впаде до 7,9% порівняно з 12,3% у четвертому кварталі 2017 року. Це гірше торішнього показника, який передбачав зниження до 9,2%.
Найкращі значення Tier 1 були зафіксовані у американського підрозділу Credit Suisse (17,6%) і Deutsche Bank USA (12,2%), в той час як найслабші показники були у State Street (5,3%) і Goldman Sachs Group (5,6%). Мінімальний рівень становить 4,5%.
Те, що всі великі банки виконали вимоги до капіталу і пройшли першу частину стрес-тестів, вказує на ймовірність затвердження планів більшості банків щодо виплат акціонерам у вигляді дивідендів і викупу акцій. Ці плани є предметом другого раунду стрес-тестування ФРС – Comprehensive Capital Analysis and Review (CCAR), підсумки якого будуть оприлюднені наступного тижня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас