Скільки заплатять громадяни ЄС, які побажали залишитися жити у Великобританії - МВС країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заплатять громадяни ЄС, які побажали залишитися жити у Великобританії - МВС країни

Світ
576
Великобританія буде стягувати по 65 фунтів стерлінгів з громадян ЄС, які захочуть отримати новий імміграційний статус у Великобританії після Brexit, повідомило в четвер МВС країни.
Новий статус settled status (статус постійного резидента) дозволить жителям ЄС безстроково перебувати у Великобританії.
Нововведення, за даними агентства Bloomberg, може торкнутися близько 3 млн жителів ЄС.
Для отримання статусу постійного резидента дорослим громадянам ЄС буде потрібно заплатити 65 фунтів, для дітей молодше 16 років вартість отримання нового імміграційного статусу складе 32,5 фунта.
Громадяни ЄС зможуть подати заявку на отримання імміграційного статусу в режимі онлайн, але тільки з території Великобританії.
Ті громадяни ЄС, у яких є дозвіл на проживання у Великобританії, зможуть подати заявку безкоштовно. Очікується, що новий порядок отримання імміграційного статусу почне діяти влітку 2018 року, а чинним стане в березні 2019 року.
Єврокомісія і уряд Великобританії досягли угоди про надання прав громадян ЄС у Великобританії в листопаді 2017 року. Згідно з домовленістю громадянам ЄС, які бажають залишитися у Великобританії, буде необхідно подати в МВС Великобританії заявку для отримання settled status. Такий статус дозволить громадянам ЄС, які живуть у Великобританії, отримати доступ до держпослуг і подати заявку на отримання громадянства Великобританії.
Подати заявку на отримання статусу резидента, яуий постійно проживає на території Великобританії, зможуть громадяни ЄС, які безперервно прожили на території Великобританії п’ять років, а також члени їхніх сімей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас