Гройсман повідомив, чи постраждає бізнес від посиленого контролю на митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман повідомив, чи постраждає бізнес від посиленого контролю на митниці

Казна та Політика
495
Законослухняний бізнес не повинен страждати від посиленого контролю на митниці в рамках боротьби з контрабандою, заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і анонсував створення урядової “гарячої лінії” для ефективного обміну інформацією з підприємцями.
“У мене відбулася зустріч з міністром внутрішніх справ і бізнес-асоціаціями. Домовилися повністю координувати зусилля. “Білий” і прозорий бізнес не повинен постраждати від цього”, – сказав прем’єр в ході селекторної наради з питань ситуації на кордоні і припинення контрабандних схем у четвер в Києві.
В.Гройсман підкреслив, що протягом декількох тижнів дії посиленого контролю буде напрацьовано ефективний обмін інформацією з бізнесом. Зокрема, буде введена урядова “гаряча лінія”.
“Це не разова акція… Ми будемо покращувати систему боротьби з контрабандою, будемо прислухатися до правоохоронної системи і бізнес-асоціацій, щоб механізми боротьби були ефективнішими”, – підкреслив прем’єр.
Як повідомлялося, уряд в 2016 році створив міжвідомчий цільової центр і 20 мобільних груп по чотири-п’ять співробітників (т. зв. “чорну сотню”) для запобігання та виявлення фактів порушень на митниці. Ці групи складалися з представників Державної фіскальної служби, Держприкордонслужби та Національної поліції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас