Соціологи окреслили масштаби трудової міграції українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соціологи окреслили масштаби трудової міграції українців

Казна та Політика
2349
Загальні масштаби трудової міграції можна оцінити в 2-3 мільйони осіб. У період з 2015 і до початку 2017 року працювати за кордон хоча б один раз виїжджали 1,3 мільйона українців.
Більшість із тих, хто виїхав – короткострокові мігранти. Про це заявив завідувач сектором міграційних досліджень Інституту демографії та соціальних досліджень Олексій Познак.
Економісти кажуть, що зниження ВВП пов’язано і з відтоком трудових ресурсів. Це викликано тим, що країну залишають в основному люди середнього віку. А це означає, що податок із зарплати, який повинен забезпечувати пенсії або соціальну допомогу, в український бюджет не надходить.
«Бюджет повинен продовжувати утримувати пенсійну систему, бюджет повинен виконувати взяті на себе раніше соціальні зобов’язання, наприклад, з виховання дітей тієї людини, яка тимчасово перебуває за кордоном. Тобто, це все ті витрати, які залишаються в тому ж обсязі, їх треба фінансувати», – пояснив економіст Олег Устенко.
Сайт ukrainianpeopleleaks.com в режимі онлайн наочно демонструє масштаби трудової міграції з України. Згідно з його даними, кожні 30 секунд країну в пошуках роботи за кордоном покидає один українець.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас