Україна 2017 року експортувала до Японії агропродукції на $85,8 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна 2017 року експортувала до Японії агропродукції на $85,8 млн

Казна та Політика
145
Загальний експорт українських аграрних продуктів до Японії за результатами 2017 року склав $85,8 млн, повідомило Міністерство аграрної політики і продовольства.
Згідно з повідомленням, тютюн і вироби з нього були експортовані на суму $64,1 млн, зернові злаки – $19 млн, молоко згущене – $0,9 млн, залишки та відходи харчової промисловості – $0,5 млн, продукти переробки овочів та плодів – $0,5 млн, а також інші товари.
“Імпорт японських агротоварів в Україну склав $3,4 млн. зокрема: ефірні олії були імпортовані на суму $2,1 млн, різні інші харчові товари – $0,6 млн, риба – $0,2 млн, спирт – $0,2 млн, вироби із зерна хлібних злаків – $0,1 млн”, – наголошується в повідомленні.
За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольги Трофимцевої, слова якої наводяться в повідомленні, в цілому двосторонній товарообіг аграрними і харчовими товарами між Україною та Японією за підсумками минулого року склав $89,2.
“Ми бачимо серйозні можливості для розширення товарної номенклатури вітчизняного експорту на ринок Японії вже найближчим часом”, – зазначила вона
Вона також додала, що Японія є надзвичайно цікавим ринком збуту для українського виробника і експортера не тільки з точки зору реалізації сировини, а й налагодження експорту переробленої та готової харчової продукції, в тому числі органічних і здорових продуктів харчування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас