"Глобус" на Міжнародному іпотечному форумі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Глобус" на Міжнародному іпотечному форумі

Особисті фінанси
21
Заступник Голови Правління Банку Олена Дмітрієва розповіла про майбутнє іпотечного кредитування в Україні
Міжнародний форумі “Трансформація ринків нерухомості та іпотечного кредитування”, який відбувся в Київському національному торговельно-економічному університеті, зібрав провідних фахівців галузі, експертів, представників регуляторів, міжнародних організацій, банків та закордонних гостей.
Заступник Голови Правління Банку Олена Дмітрієва виступила з доповіддю про “Сучасний стан та майбутнє іпотечного кредитування”. Вона розповіла про позитивну динаміку зростання кількості іпотечних кредитів у 2017-2018 рр., зазначивши, що потенціал цього напрямку кредитування в Україні величезний. Так, співвідношення іпотечних кредитів до ВВП країни у нас 5,1%, у сусідній Польщі — 19,6%, в Бельгії — 47,2%, а в Нідерландах — 106,2%! Рівень забезпеченості житловою площею у розрахунку на одного жителя в Україні — 23 м2, у Німеччині — 43 м2, а в Данії — 51,4 м2!
За словами О.Дмітрієвої, розвитку іпотечного кредитування в Україні заважають кілька чинників: високі відсоткові ставки через дорожнечу ресурсної бази; відсутність джерел довгострокових ресурсів; слабкий захист прав кредиторів; невирішені проблеми валютних кредитів 2006-2008 рр.
Заступник Голови Правління “Глобуса” розповіла про існуючі можливості доступної іпотеки, окремо зупинившись на партнерських програмах із забудовниками, за якими працює Банк. Саме правильно обрана стратегія дозволила “Глобус” вирватися в лідери первинного іпотечного ринку України.
Важливо розуміти й роль іпотеки для економіки держави. “Іпотека — це інструмент подолання кризових явищ в економіці, – підкреслила О.Дмітрієва.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас