Ціни на нафту слабо ростуть після зниження у вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту слабо ростуть після зниження у вівторок

Фондовий ринок
120
Вартість нафти еталонних марок демонструє помірне підвищення в ході ранкових торгів у середу після зниження у вівторок.
Ціна серпневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:06 МСК збільшилася на $0,23 (0,31%) – до $75,31 за барель. У вівторок контракти знизилися в ціні на $0,26 (0,35%) – до $75,08 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на липень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла до цього часу на $0,25 (0,38%) – до $65,32 за барель. За підсумками минулої сесії контракти подешевшали на $0,78 (1,18%) – до $65,07 за барель.
Учасники ринку, як і раніше,чекають засідання ОПЕК+, яке відбудеться у Відні 22-23 червня і на якому буде обговорюватися питання підвищення нафтовидобутку.
Росія закликає збільшити сукупне виробництво нафти в країнах картелю і державах-партнерах на 1,5 млн барелів на добу, тоді як Іран, Ірак і Венесуела вважають, що знімати обмеження на видобуток поки рано.
Крім того, торгові суперечки між США і Китаєм є додатковим фактором ризику, оскільки взаємні мита можуть негативно позначитися на світовій торгівлі і глобальній економіці в цілому, що може уповільнити темпи зростання попиту на паливо.
“У звичайній ситуації трейдери зайняли б вичікувальну позицію до засідання ОПЕК, однак тепер чинники, які впливають не тільки на нафтовий ринок, можуть знизити котирування нафти, – говорить старший економіст Mizuho Research Institute Джун Іноуе. – Якщо ціни впадуть дуже різко, це може вплинути на обговорення питання видобутку в ОПЕК”.
Також ринок чекає інформації щодо запасів нафти в США, які будуть оприлюднені міністерством енергетики США в середу о 17:30 МСК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас