General Electric покине індекс Dow Jones після 110 років безперервного перебування в ньому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Electric покине індекс Dow Jones після 110 років безперервного перебування в ньому

Фондовий ринок
613
Акції багатопрофільного концерну General Electric Co (GE) 26 червня будуть виключені з Dow Jones Industrial Average, а на заміну їм до індексу, в розрахунок якого входять 30 компаній, увійдуть папери аптечної роздрібної мережі Walgreens Boots Alliance Inc.
Як говориться в повідомленні Індексного комітету S & P Dow Jones Indices, зміни в складі індексу, що збільшують вагу роздрібної торгівлі та охорони здоров’я, дозволять Dow Jones Industrial Average краще вимірювати стан економіки і фондового ринку США.
GE була включена в індекс на момент його запуску в 1896 році, з 1907 компанія перебувала в його складі без перерв і є найстарішою в списку.
У 90-х роках минулого століття GE була найбільшою за капіталізацією корпорацією світу.
Акції GE подешевшали за останні 12 місяців більш ніж на 50% і стали найдешевшими з усіх паперів, які входять в розрахунок індексу.
Останнім часом GE переживала проблеми, пов’язані з наслідками виходу зі страхового бізнесу, а також зниженням попиту на низку видів промислового обладнання в світі. Компанія, капіталізація якої складає зараз трохи більше $ 110 млрд, скоротила дивіденди, продає активи і проводить реструктуризацію, яка може привести до її поділу.
Зміни в складі індексу відображають також загальне зниження значення традиційних машинобудівних компаній у світовій економіці.
Індекс враховує перш за все ціну акцій, а не капіталізацію компаній. Папери GE, вартість яких менше $13, виявилися найдешевшими в його складі (Акції Goldman Sachs стоять, наприклад, $228).
Walgreens придбала кілька років тому європейську мережу Alliance Boots, але її капіталізація при цьому нижча, ніж у GE – усього $64 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас