Кількість кіберінцидентів в Україні сягає 1 тис. на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість кіберінцидентів в Україні сягає 1 тис. на місяць

Кримінал
96
Кількість кіберінцидентів в Україні в 2018 році впала порівняно з торішніми даними і досягає 1 тис. на місяць, проте загрози стали більш серйозними, повідомив начальник центру CERT Державного центру кіберзахисту і протидії кіберзагрозам Роман Боярчук.
“Кількість простих кіберінцидентів, таких як спроба підбору пароля, обчислюється сотнями на день. А серйозних кіберінцидентів за місяць фіксуємо до тисячі по всій країні. Це спроби злому системи, проникнення”, – сказав він в кулуарах форуму “Кібербезпека. Захисти свій бізнес” в Києві у вівторок.
За словами Р.Боярчука, навіть у порівнянні з 2017 роком рівень кібератак істотно змінився: “Торік атаки були нижчого рівня, проте їх було більше. Тобто кількість атак впала, проте вони стали серйознішими”.
Водночас, на його думку, бажання підприємців інвестувати в напрямок кібербезпеки після буму інтересу до таких технологій у липні-вересні 2017 року зійшло нанівець.
“Однак те, що ми зараз спостерігаємо, це затишшя перед бурею. Ми готуємося до нових атак з боку нашого північного агресора. Ті атаки, з якими ми зіткнулися – це тестування методів, щоб в подальшому застосовувати їх в інших країнах”, – підсумував Р.Боярчук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас