Верховний Суд підтвердив штраф "Тедіс Україна" на 431 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний Суд підтвердив штраф "Тедіс Україна" на 431 млн грн

Фондовий ринок
593
Верховний Суд підтвердив необхідність сплати найбільшим дистриб’ютором сигарет “Тедіс Україна” (раніше – “Мегаполіс-Україна”) 431 млн грн штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України (АМКУ), повідомив глава Комітету Юрій Терентьєв.
“Щойно Верховний Суд прийняв рішення на користь АМКУ в тривалій справі стосовно дистриб’ютора сигарет “Тедіс”. Рішення АМКУ від 16.12.2016 залишено в силі за винятком невеликого уточнення щодо способу виконання зобов’язання зі встановлення прозорого механізму ціноутворення”, – написав він на своїй Facebook-сторінці у вівторок.
Як повідомлялося, АМКУ в кінці 2016 року наклав на “Тедіс Україна” штраф у розмірі 431 млн грн за зловживання монопольним становищем, проте компанія оскаржила це рішення в суді.
Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що в рамках розслідування справи “монополіста тютюнового ринку України” проведено понад 100 обшуків.
За даними генпрокурора Ю.Луценка, під впливом російського громадянина Ігоря Кесаєва, стосовно якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон, на ключові посади в ТОВ “Тедіс” призначено осіб, які всі свої рішення погоджують із членом ради директорів російського ЗАТ “Завод імені Дегтярьова” – одного з постачальників зброї терористичним організаціями “ДНР”/“ЛНР. Через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 виведено 2,5 млрд грн.
Компанія спростувала зазначені заяви на свою адресу, вказавши, що її власниками є бізнесмен Борис Кауфман і громадяни Великобританії.
Tedis Ukraine, створену в 2011 році як ТОВ “Торгова компанія “Мегаполіс-Україна”, в травні 2016 року було перейменовано на ТОВ “Тедіс Україна”. Регіональна мережа компанії складається з 35 регіональних структурних підрозділів в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас