Порошенко попросив Європу видавати олігархів-корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко попросив Європу видавати олігархів-корупціонерів

Казна та Політика
1134
Президент України Петро Порошенко просить Європу сприяти в затриманні українських олігархів-втікачів, які ухиляються від українського правосуддя.
“Після запуску суд розпочне свою роботу, допомагаючи закрити всі наявні корупційні схеми, які залишилися в Україні, і притягуючи винних осіб до відповідальності. Однак система не буде ефективною, якщо і наші європейські партнери не зіграють свою позитивну роль у забезпеченні високого рівня перевірки потоків капіталу з України і не припинять надавати притулок олігархам, які прагнуть ухилитися від правосуддя в українських судах”, – повідомив Президент.
Також Порошенко зазначає, що українські популісти, користуючись підтримкою своїх союзників у Європі, використовують риторику боротьби з корупцією, але насправді не збираються братися за вирішення цієї проблеми.
“Як і їхні союзники у деяких країнах Європи, популісти України гучно використовують риторику боротьби з корупцією, не будучи зацікавленими у вирішенні цієї проблеми. В кінцевому підсумку, олігархи, які живуть в розкішному засланні в Західній Європі, першими зможуть зіткнутися з антикорупційним судом”, – зазначає Порошенко.
Крім того, Президент згадав про те, що в боротьбі з корупцією допомагають система електронного декларування доходів, закриття корупційних схем з ПДВ, запровадження прозорої системи закупівель ProZorro і очищення державної газової компанії “Нафтогаз”, яка раніше споживала 3% ВВП у вигляді субсидій.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас