Airbus може не виконати контракт з Іраном на 18 млрд євро через санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus може не виконати контракт з Іраном на 18 млрд євро через санкції США

Світ
246
Авіабудівна компанія Airbus виходить з того, що через американські санкції може не виконати багатомільярдний контракт на поставку пасажирських літаків Ірану, заявив глава відділення, що займається випуском цивільної авіатехніки Airbus, Гійом Форі, передає aex.ru.
Раніше стало відомо, що IranAir замовила 200 пасажирських літаків вартістю 38,3 мільярда доларів, включаючи 100 літаків у Airbus, 80 – у Boeing і ще 20 у ATR. Всі ці угоди залежать від американських ліцензій у зв’язку з використанням в літаках комплектуючих з США.
Зазначається, що з 100 літаків на загальну суму близько 18 мільярдів євро Airbus поставив Ірану тільки три.
“Хоча ми ще чекаємо деталей щодо нових санкцій, дуже ймовірно, що ми будемо не в змозі доставити передбачені контрактом ще 97 літаків”, – заявив Форі в інтерв’ю газеті Hamburger Abendblatt.
“Дуже шкода, бо Iran Air щоденно гостро потребує цих літаків, щоб замінити флот старих машин”, – додав Форі.
Крім того, за його словами, виробники двигунів мають труднощі в поставках для пасажирських реактивних літаків Airbus A320neo. На даний момент на заводах Airbus припарковані близько 100 повністю зібраних літаків без двигунів.
За словами Форі, це “ймовірно найбільший виклик зараз”, але Airbus планує надолужити поставки. “На цій підставі я очікую, що до кінця року число літаків без двигунів майже зведеться до нуля”, – додав він.
Раніше повідомлялося, що Мінфін США після рішення Вашингтона 8 травня вийти з ядерної угоди заявляв, що відкличе так звані експортні ліцензії на постачання авіалайнерів Ірану, і дав виробникам на згортання експорту літаків 90 днів.
У Airbus заявили, що будуть керуватися можливими ​​санкційними обмеженнями та вимогами експортного контролю при прийнятті рішення про постачання Ірану літаків після виходу США з угоди щодо іранського атому.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас