Нафта дешевшає після стрибка напередодні, Brent торгується біля $74,85 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає після стрибка напередодні, Brent торгується біля $74,85 за барель

Енергетика
87
Ціни на нафту еталонних марок опускаються на торгах у вівторок на побоюваннях зростання видобутку в ОПЕК і уповільнення зростання світової економіки через конфлікт США і Китаю в зовнішній торгівлі.
Ціна серпневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:19 МСК зменшилася на $0,49 (0,65%) – до $74,85 за барель. У понеділок контракти підскочили в ціні на $1,9 (2,59%) – до $75,34 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на липень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $0,42 (0,64%) – до $65,43 за барель. За підсумками минулої сесії контракти подорожчали на $0,79 (1,21%) – до $65,85 за барель.
У понеділок міністр енергетики Еквадору Карлос Перес підтвердив, що Саудівська Аравія і Росія внесли пропозицію про підвищення нафтовидобутку в країнах ОПЕК+ на 1,5 млн барелів на добу, які будуть розподілені по країнам. Еквадор готовий збільшити видобуток на 20-25 тис. б/д в разі необхідності, зазначив міністр.
При цьому К. Перес зазначив, що майбутня зустріч у Відні може бути важкою і що Еквадор задоволений поточними цінами на нафту.
Тим часом напередодні поінформовані джерела повідомили, що члени ОПЕК обговорюють компромісну угоду, яка дозволить збільшити нафтовидобуток на 300-600 тис. б/д протягом кількох наступних місяців.
Чергове засідання ОПЕК відбудеться у Відні в п’ятницю, а в суботу пройдуть переговори у форматі ОПЕК+.
Тим часом президент США Дональд Трамп оголосив, що готовий піти на подальшу ескалацію торгового конфлікту з КНР і оподаткувати 10-відсотковими митами імпортовані китайські товари на суму ще в $200 млрд, повідомив Білий дім.
Експерти відзначають, що якщо Китай відповість симетрично, як раніше обіцяла влада КНР, обсяг торгівлі між країнами може скоротитися, що може уповільнити темпи економічного зростання двох найбільших у світі споживачів нафти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас