Укрзалізниця очікує на фінансування будівництва чотирьох шляхопроводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця очікує на фінансування будівництва чотирьох шляхопроводів

Фондовий ринок
342
ПАТ «Укрзалізниця» очікує від Мінінфраструктури рішення щодо включення до Державної програми підвищення безпеки дорожнього руху в Україні до 2020 року будівництва 4 шляхопроводів.
Про це повідомив в. о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов, повідомляється на сайті товариства.
«Так, ще торік ми запропонували виділити з державного дорожнього фонду понад 700 млн грн на проектування, будівництво шляхопроводів та демонтаж залізничних переїздів з автобусним рухом на чотирьох напрямках, де існує гостра потреба покращити дорожню інфраструктуру, насамперед задля безпеки наших громадян. Адже 5 відсотків коштів державного дорожнього фонду України спрямовуються саме на заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно до державних програм», – повідомив Євген Кравцов.
Він зауважив, що дохідна частина дорожнього фонду формується значною мірою за рахунок акцизу на пальне.
«Оскільки Укрзалізниця є однією з найбільших компаній – споживачів дизпального в Україні, витрачаючи на його придбання близько 7 млрд грн на рік, ми вважаємо справедливим передбачити частку коштів дорожнього фонду саме на потреби залізничної безпекової інфраструктури», – сказав Кравцов.
Зокрема, пропозиції Укрзалізниці стосувалися будівництва шляхопроводів у межах міста Бердичів на Житомирщині (переїзд 30 км перегону Бердичів – Демчин), у Боярці на Київщині (переїзд 878 км станції Боярка), у Дніпрі (переїзд 200 км станції Нижньодніпровськ – Вузол) та в межах села Ясенівці Львівської області (переїзд 1407 км перегону Красне – Золочів). Загальна орієнтовна вартість робіт із проектування та будівництва цих шляхопроводів складає 730 млн грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас