Мала приватизація: стало відомо, коли продадуть перші об'єкти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мала приватизація: стало відомо, коли продадуть перші об'єкти

Фондовий ринок
385
Перші продажі об’єктів малої приватизації на електронних майданчиках мають відбутися наприкінці червня або на початку липня 2018 року. Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, пише Сегодня.
“Якщо все буде за планом, то в самому кінці червня або на початку липня ми побачимо в системі перші конкурси. Поки все відбувається за планом”, – зазначив він.
Нагадаємо, нормативна база для запуску малої приватизації в Україні повністю готова. Мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro. Йдеться про продаж об’єктів державної або комунальної власності, понад 50% статутного капіталу яких належить державі. При цьому вартість активів не повинна перевищувати 250 млн грн.
На 2018 рік у держбюджеті запланували дохід в розмірі 22,5 млрд грн. В. о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров пізніше повідомив про зниження очікувань від продажу держпідприємств до 21,3 млрд грн. Але в Міністерстві фінансів до таких цифр ставляться скептично. Так, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що стільки надходжень від приватизації отримати не вдасться.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас