Конгрес США зібрався збільшувати розмір допомоги Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США зібрався збільшувати розмір допомоги Україні

Казна та Політика
337
Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США виступив з пропозицією передбачити в бюджеті США на 2019 рік суму допомоги Україні більшу, ніж очікувалося раніше.
Комітет запропонував власний проект закону «Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік». У цьому документі вказана сума в $250 млн, що на $50 млн більше, ніж передбачено програмами Державного департаменту і Пентагону на 2018 рік. Про це йдеться на офіційній сторінці посольства України в США у Facebook.
Кошти будуть виділені на зміцнення обороноздатності нашої країни. Зокрема, гроші виділяються на летальну зброю оборонного характеру. У повідомленні також йдеться і про те, що в проекті закону збільшено кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства США і суміжних агентств до $441 млн., що більше за фінансову підтримку, яка надається Україні протягом 2018 року.
Посольство України в США підсумувало всі кошти, що виділяються, і отримало рекордну суму в $691 млн, що на $70 млн більше від асигнувань, затверджених на цей рік.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас