Україна планує виробляти бронетехніку спільно з Таїландом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує виробляти бронетехніку спільно з Таїландом

Казна та Політика
370
Україна готова розглянути можливість спільного виробництва бронетехніки з Таїландом.
Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони (РНБО).
Так, в Україні з 13 по 16 червня перебуває делегація Міністерства оборони Таїланду на чолі з заступником міністра оборони Чайчаном Чангмонгколом.
Під час візиту тайські чиновники провели переговори в Міністерстві оборони України, відвідали підприємства ДК “Укроборонпром”, а також зустрілися з першим заступником секретаря РНБО України Олегом Гладковським, який зазначив, що Таїланд є одним із стратегічних партнерів України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.
“Сторони обговорили стратегію тайського уряду в частині розвитку власної військової промисловості, і питання про можливість передавати українські технології для створення спільного виробництва бронетехніки в Таїланді”, – йдеться в повідомленні.
Гладковський підкреслив, що Україна готова і надалі експортувати в Таїланд бронетехніку, а також розширити асортимент військової продукції, якої потребує армія країни.
“Він також зазначив, що вітчизняні фахівці здатні налагодити належне технічне обслуговування та підтримку бронетехніки, зокрема, постачання запасних частин і деталей до неї. Тому, на думку першого заступника секретаря РНБО України, варто розглянути можливість відкриття такого сервісного центру на території Таїланду”, – зазначається в повідомленні.
Крім того, перший заступник секретаря РНБО вважає за доцільне почати роботу Спільної українсько-тайської комісії з питань співробітництва у сфері ОПК для обговорення конкретних спільних проектів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас