В Україні склали план для досягнення "економічного дива" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні склали план для досягнення "економічного дива"

Казна та Політика
2419
Україна здатна на “економічне диво”. Такого висновку дійшли вітчизняні вчені на форумі “Україна-2030”, який відбувся в Київському політехнічному інституті ім. І. Сікорського. На форумі обговорили план розвитку держави на найближче десятиліття.
Експерти математично обчислили: українці здатні не тільки подолати корупцію і відтік кадрів, а й досягти 10% зростання ВВП на рік. А ще потрапити до ТОП-30 найбагатших держав світу.
Амбітні цілі разом з народними депутатами описали в стратегії “Україна-2030”, яку запропонували уряду. Серед нагальних питань: контроль громадян над чиновниками і етичний кодекс для чиновників, тотальна модернізація і відмова від іноземних кредитів.
“Ми пропонуємо створити такий інвестиційний клімат, такі ринкові умови, в яких будуть приходити сюди і іноземні інвестори, і українські інвестори. Більше того – ми обговорювали цю стратегію розвитку в Німеччині, в Бундестазі, а також в парламенті Великобританії та Франції. Вони сказали, що для України “план Маршалла” на 120-150 мільярдів доларів – це не проблема. Але це будуть інвестиції, а не кредити”, – зазначив народний депутат України Сергій Тарута.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас