Кабмін скоротив на 2 млрд грн програму "гроші йдуть за пацієнтом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін скоротив на 2 млрд грн програму "гроші йдуть за пацієнтом"

Казна та Політика
504
Кабінет міністрів України скоротив на 2 млрд грн програму, що передбачає новий принцип фінансування – “гроші йдуть за пацієнтом”, направивши ці кошти на медсубвенцію для забезпечення функціонування установ, що не увійшли в медреформу.
Відповідне рішення уряд ухвалив у середу для забезпечення в ІІІ кварталі 2018 року надання медичної допомоги комунальними установами первинної ланки, що не підписали договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) за програмою державних медичних гарантій.
Крім того, Кабмін затвердив постанову, згідно з якою бюджетні кошти, не використані в І півріччі установами “первинки”, які підписали договори з НСЗУ, будуть повернуті в бюджет відповідних адміністративно-територіальних одиниць і зможуть використовуватися для надання населенню вторинної медичної допомоги.
Як повідомлялося, за підсумками “першої хвилі” підписання договорів з НСЗУ 149 установ первинної медичної допомоги в 22 областях з 1 липня почнуть працювати за новою системою фінансування.
Другий етап підписання договорів з НСЗУ буде оголошений в кінці липня.
Для укладення договору медична установа має відповідати низці вимог НСЗУ, зокрема: бути підключеним до електронної системи охорони здоров’я, мати необхідне медичне обладнання, мати ліцензію на здійснення господарської діяльності з медичної практики.
Медична установа може укласти договір з НСЗУ тільки за умови, що всі інші установи первинної допомоги міста, району або ОТГ (в межах одного бюджету) також підписали договір.
Базовий тариф за пацієнта, який підписав декларацію з лікарем, становить 370 грн. До базового тарифу застосовуються вікові коефіцієнти: за дитину до 5 років – 4 (1480 грн), для дітей від 6 до 17 років – 2,2 (814 грн), для дорослих від 18 до 39 років – 1 (370 грн), для дорослих від 40 до 64 років – 1,2 (444 грн), для людей старше 65 років – 2 (740 грн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас