Стало відомо, коли запрацює послуга зміни мобільного оператора зі збереженням телефонного номера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли запрацює послуга зміни мобільного оператора зі збереженням телефонного номера

Особисті фінанси
6705
З лютого 2019 року українці зможуть зберегти свій номер телефону після зміни мобільного оператора. В тому, що запуск послуги MNP відбудеться на початку наступного року, впевнені майже всі мобільні оператори в Україні.
Наприклад, в lifecell посилаються на те, що на початку червня 2018 року НКРЗІ озвучила «Орієнтовний план виконання заходів щодо впровадження послуги переносимості номерів». Згідно з цим документом, запуск MNP очікується в першому кварталі 2019 року, – йдеться в аналітичній публікації “Економічної правди”.
У компанії «Vodafone Україна» також очікують, що послуга MNP запрацює на початку 2019 року.
А ось в «Київстарі» поки не готові назвати терміни запуску послуги перенесення мобільних номерів.
Перенести свій номер від оператора до оператора зможе кожен абонент, якщо він надасть достовірні дані про себе і пройде ідентифікацію особи. Ідентифікація особи при перенесенні номера буде обов’язкова.
Людині доведеться пред’явити паспорт і довести, що номер, який вона переносить до іншого оператора, належить їй. Абоненти з обмеженими фізичними можливостями зможуть перенести свій номер, скориставшись допомогою інших людей за умови видачі їм довіреності.
У заяві на перенесення номера необхідно вказати, до якого оператора людина переходить і від якого відмовляється. Оператори повинні повідомити абонента про готовність почати технічну процедуру перенесення номера. Під час перенесення абонент може залишатися без зв’язку не більше 3 годин.

Довідка Finance.ua:

  • Послуга переносимості мобільних телефонних номерів була запущена в 1999 році у Великобританії, Нідерландах та Гонконгу.
  • У розвинених країнах Європи вона працює з початку 2000-х років.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас