Банки просять Нацбанк дозволити клієнтам купувати безготівкову валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки просять Нацбанк дозволити клієнтам купувати безготівкову валюту

Особисті фінанси
1283
Центробанк спростив оформлення банками та іншими фінансовими установами операцій з обміну валют, внаслідок чого деякі банки просять дозволити клієнтам купувати безготівкову валюту за допомогою банкоматів.
В анонімних коментарях банкіри зізнаються, що міняти касирів у «будках» обміну валют на бездушні машини ніхто й не подумає.
На перший погляд, ідея замінити касирів в тисячах невеликих пунктів обміну валют на автоматичні банкомати виглядає дуже привабливою, адже так можна пристойно заощадити на зарплаті касира, а в деяких випадках – навіть зменшити орендовану площу. І за рік-два вкладення в дорогу машину відіб’ються.
Але банкіри спростовують цю гіпотезу. Адже, кажуть вони, лише близько 10% проведених в небанківських обмінниках операцій проходять з оформленням всіх паперів. Решта угод укладаються «поза касою».
Тому поспішати з встановленням бездушних машин, які не можуть відрізнити свого від чужого, ніхто не буде. Бізнес від цього тільки програє.
Не відбудеться революції і на банківському ринку. Банкомати можуть з’явитися тільки в VIP відділеннях і презентаційних зонах самообслуговування. А ось ставити їх у будівлях аеропортів якраз невигідно.
Банкіри нарікають на високу ставку оренди площ і кажуть, що дорогий апарат потребуватиме регулярної інкасації. Адже левова частка операцій буде проводитися в одну сторону – приїжджі іноземці купуватимуть гривню за валюту, і апарат постійно доведеться поповнювати гривнею і вилучати з нього долари і євро.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас