Україна відкриває нові ринки для експорту шоколаду
Експорт українського шоколаду в січні-квітні 2018 року склав 19 тис. тонн, а в грошовому вираженні $50,5 тис.
Аналітики Pro-Consulting прогнозують подальше зростання українського експорту шоколаду.
Читайте також: Roshen збільшила експорт до ЄС на 22%
На їхню думку, український ринок солодощів продовжує реанімуватися після негативних явищ з 2013-го року. Головним джерелом зростання стали переорієнтація ринку збуту і збільшення експорту в цілому.
За період з 2013 по 2016 роки спостерігалося зниження обсягів поставок за кордон українськими виробниками. Експорт просів майже на 31% і склав 281,4 тис. тонн.
Крім падіння споживання і закриття деяких підприємств, причиною стало й зниження експорту в Росію, до недавнього часу найбільшого споживача українських кондитерських виробів.
Основними споживачами українських солодощів минулого року були інші країни СНД – Казахстан (13%), Білорусь (12%), Молдова (7%), а також у рейтингу збільшилася частка країн ЄС і США. Важливу роль в експорті відіграє Польща як країна-транзитер української продукції.
У Європі і світі якість української кондитерської продукції оцінюють високо – відразу три українські бренди займають місця в рейтингу найкращих і найбільших кондитерських корпорацій світу. Зараз також йде освоєння азіатського регіону як перспективного напрямку з урахуванням зростання кількості населення та платоспроможного попиту.
За матеріалами: УБР
Поділитися новиною