Як виглядатиме єдина платіжка на оплату комуналки в Києві (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як виглядатиме єдина платіжка на оплату комуналки в Києві (інфографіка)

Особисті фінанси
2378
Сьогодні киянам почнуть приносити в поштові скриньки єдині платіжки на оплату комунальних послуг.
Про це пише Сегодня.
За словами в. о. гендиректора комунального концерну “Центр комунального сервісу” (ЦКС) Андрія Щербини, нові платіжки люди отримають у вівторок-середу. Зміни пов’язані з появою нового виконавця постачання гарячої води і центрального опалення – КП “Київтеплоенерго”.
“В платіжку додані два блоки. Крім утримання будинків і прибудинкової території, водопостачання і водовідведення, буде блок гаряче водопостачання (в опалювальний сезон – ще опалення) від нового виконавця послуг – КП “Київтеплоенерго”, а також блок по боргах за постачання гарячої води і опалення до 1 травня 2018 року перед “Київенерго”. Згідно з угодою між цією компанією та ЦКС, ми будемо друкувати цю графу в нових платіжках до кінця року. Адже всі нарахування проводяться в особовому рахунку. Хтось має борги, хтось – переплату за опалення, хтось не має боргів. Якщо у людини в цій графі буде “0”: то і переживати не варто”, – продовжує Щербина.
Водночас киянам прийдуть і окремі квитанції – за електроенергію, газ, а також телефон.
В єдиній платіжці окремим блоком може з’явитися графа по оплаті за вивезення сміття. У мерії кажуть, що проект збільшення вартості послуг з вивезення сміття для підприємств ще не затверджений. Відтак, не затверджений тариф для населення. Там запевняють, що оплата за вивезення сміття для кожного будинку буде різною і залежатиме від кількості зареєстрованих у квартирі мешканціів.
Як виглядатиме єдина платіжка на оплату комуналки в Києві (інфографіка)
Тим часом деяким киянам прийшли звичайні квитанції про сплату послуг з обслуговування будинків та прибудинкової території.
“Це не масово. Зараз єдині квитанції отримають будинки, які завжди обслуговувалися містом. Ми ведемо переговори з ОСББ, ЖБК та обслуговуючими компаніями з приводу укладення договорів на єдину квитанцію. Думаю, протягом двох місяців в такі будинки теж почнуть надсилати єдині квитанції”, – каже Щербина.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас