Нацбанк ввів новий критерій для віднесення банку до категорії проблемних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк ввів новий критерій для віднесення банку до категорії проблемних

Фондовий ринок
834
Національний банк України ввів новий критерій для віднесення банку до категорії проблемних, і тепер зможе присвоювати такий статус за неподання або несвоєчасне подання програми капіталізації, плану реструктуризації, плану фінансового оздоровлення, плану заходів щодо усунення допущених банком порушень.
Як повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №60, яка набирає чинності з 12 червня, такоже регулятор зможе присвоювати банку проблемний статус за подання регулятору планів і програм, які не відповідають встановленим вимогам.
Крім того, Нацбанк розширив підстави для застосування заходів впливу до банків у вигляді письмового попередження, і тепер такі заходи будуть застосовуватися за недотримання вимог щодо нагляду на консолідованій основі.
Також регулятор уточнив і доповнив вимоги до планів фінансового оздоровлення і програм капіталізації, які подаються банками в НБУ.
Зокрема, заплановані банками заходи повинні містити терміни поступового їх виконання та досягнення встановлених значень нормативів капіталу та інших показників.
У разі невідповідності розроблених банком заходів встановленим вимогам, банк зобов’язаний доопрацювати їх з обов’язковим урахуванням пропозицій і зауважень Національного банку і повторно подати на узгодження в НБУ протягом 15 днів з дня отримання відповідної вимоги регулятора.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас