День фінансів, 11 червня: нові позови проти Коломойського, терміни запуску Антикорупційного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 червня: нові позови проти Коломойського, терміни запуску Антикорупційного суду

504
Понеділок, 11 червня. Основними спікерами сьогоднішнього дня були НБУ і Президент:
НБУ подав нові позови проти Коломойського на 10 мільярдів. Позови подано в суди Швейцарії та України проти одного з колишніх акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського. Судові справи стосуються виконання зобов’язань за наданими в 2016 році особистими поруками на користь Національного банку.
НБУ може повернути валютні обмеження. Він готує план дій на випадок зриву співпраці України з МВФ. Зазначається, що зрив кредитної програми з МВФ може призвести до посилення валютних обмежень.
В Нацбанку пояснили, чому не знижують курс долара. Регулятор вже не визначає курс гривні, але постійно присутній на ринку: купує або продає валюту. Про те, як формується курс гривні, розповів глава НБУ Яків Смолій.
Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд. “Сьогодні, в цей історичний день – річницю безвізу – підписую закон Про Вищий антикорупційний суд”, – прокоментував Президент.
При цьому було названо терміни запуску Антикорупційного суду. Назар Холодницький вважає, що Антикорупційний суд може повноцінно запрацювати в кінці 2018 – на початку 2019 року.
Порошенко назвав число корупціонерів, яких засудили. Він також переконаний, що зі створенням антикорупційного суду боротьба з корупцією стане набагато ефективнішою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас