В Україні заблокували сайт за порушення авторських прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заблокували сайт за порушення авторських прав

Кримінал
1263
Кіберполіція припинила роботу сайту kinoprostir{.}com, на якому розміщувалися фільми з порушенням авторських прав правовласників.
Як повідомили в прес-службі відомства, інформація про даний сайт надійшла від Української антипіратської асоціації. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України.
Оперативники з кіберполіції виявили 31-річного чоловіка, який адміністрував цей ресурс. У Київській області за місцем проживання зловмисника поліцейські провели обшук, вилучили комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, банківські картки та мобільний телефон, що підтверджують причетність чоловіка до протиправної діяльності. Вилучену техніку направлено ​​на експертизи.
Зазначається, що протягом трьох років даний сайт надавав можливість своїм користувачам без дозволу правовласників відтворювати і поширювати велику кількість аудіовізуальної продукції.
“Зокрема, український фільм Кіборги, права на який належать компаніям, які представляє Українська антипіратська асоціація”, – уточнили в кіберполіції.
Сума збитку, заподіяного компаніям, перевищила 2,5 млн грн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас