НКЦПФР розробляє новий закон про інвестфонди і розраховує домогтися визнання документа в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР розробляє новий закон про інвестфонди і розраховує домогтися визнання документа в ЄС

Казна та Політика
331
Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) приступила до розробки нового законодавства про інвестиційні фонди та розраховує домогтися визнання документа еквівалентним європейському, повідомив член НКЦПФР Максим Лібанов.
“У найближчі три-чотири місяці ми маємо намір сформувати первинний проект закону з тим, щоб протягом осені провести всі консультації з експертами Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Єврокомісії (ЄК) і до кінця осені вийти на відкрите публічне обговорення з подальшим внесенням його в парламент”, – сказав він під час науково-практичної конференції Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ) в Одесі в п’ятницю.
М.Лібанов зазначив, що документ буде об’ємним і комплексним за своїм змістом. Структура майбутнього законопроекту складатиметься з приблизно 10 розділів.
У їх числі розділ, що стосується створення і функціонування інвестиційних фондів, де необхідно буде визначити їх майбутню організаційну форму.
“Зараз у нас є юридичні особи – корпоративні інвестиційні фонди (КІФ), і, як сукупність активів – пайові інвестиційні фонди (ПІФ)… Можливо, ми дозріли для подальших трансформацій”, – сказав він.
Окремий розділ буде присвячений активам інвестфондів, де будуть визначені вимоги до диверсифікації кожного окремого виду інвестиційного фонду.
“Фактично у нас буде шість основних типів інвестфондів: публічні, альтернативні і чотири спеціалізовані – фонди венчурного капіталу, довгострокові, грошові, і так звані “соціальні фонди” (social entrepreneurship fund). Незважаючи на те, що угода про Асоціацію з ЄС передбачає зобов’язання України імплементувати законодавство, пов’язане з діяльністю тільки публічних фондів (UCITS, Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities), ми вважаємо, було б некоректно обмежуватися тільки цією директивою, оскільки UCITS – це тільки вершина айсберга з точки зору роботи і вимог. З огляду на структуру нашого ринку, паралельно необхідно імплементувати нормативні акти, що регулюють діяльність альтернативних фондів”, – сказав член НКЦПФР.
За його словами, найбільша кількість змін стосуватиметься діяльності компаній з управління активами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас