День фінансів, 7 червня: більше підробок, порятунок обмінника, перерахунок для пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 червня: більше підробок, порятунок обмінника, перерахунок для пенсіонерів

752
Люди і банкноти. Коли один без одного ніяк.
Більше банкнот з липня для пенсіонерів. Пенсійний фонд планує з 1 липня провести перерахунок пенсій для українців. Зміниться мінімальна пенсія. Також зміниться і максимальна пенсія, яка визначається на рівні 10 прожиткових мінімумів, і пенсія донорам.
Паперові банкноти VS Bitcoin. Цінність найдорожчої на сьогоднішній день паперової банкноти в світі майже дорівнює одному біткойну. Банкнота, про яку йдеться, належить Брунею. На цих паперових грошах (фото у нас є) з 2006 року «красується» султан Хассанал Болкіах.
Банкноти — фаворити шахраїв. В Україні стали частіше підробляти долари, констатують в Нацбанку. Щоправда, не забувають деякі «кмітливі» співгромадяни і про євро, а також рідну гривню. Тільки за минулий рік НБУ вилучив з обігу майже 10,5 тис. штук підроблених банкнот гривні. 61% від загальної кількості вилучених підробок національної валюти становлять банкноти номіналом 500 гривень зразка 2006 року.
Перевіряють не тільки банкноти. Українські фінансисти тотально не виконують вимоги щодо фінансового моніторингу. 2017 року Нацбанк провів 47 перевірок банків в цьому напрямку і 6 інспекцій небанківських фінустанов, і в кожному випадку знайшов порушення. Найчастіше чиновники писали винуватим письмові попередження – у 37 випадках. Штрафи застосовували рідше – до 15 банків і 3 банківських установ. Але суми були дуже солідними.
Банкнотами за чистоту. Киянам доведеться більше платити за вивезення сміття. Про підвищення тарифу попросило КП “Київкомунсервіс”, яке займається вивезенням відходів у столиці. Нові тарифи враховують витрати підприємства на збирання, вивезення, знешкодження та захоронення твердих і великих побутових відходів.
Програма для безконтрольної видачі банкнот. В Одесі затримали чоловіка, який намагався встановити на банкоматах програму для безконтрольної видачі готівки. Зловмисник використовував метод прямого диспенсу (встановлення та активація шкідливого програмного забезпечення, що призводить до видачі всіх грошей, завантажених в касети банкомату).
Замість банкнот з обмінника — куля в сідниці. Ще одна дивовижна історія трапилася в Дніпрі. Двоє братів, погрожуючи вогнепальною зброєю з глушником, намагалися пограбувати пункт обміну валют. Але допомога прийшла з косметологічного кабінету по сусідству. Хлопець однієї з працівниць косметології поспішив героїчно врятувати обмінник. Вихопивши зброю з рук одного із зловмисників, він вистрілив грабіжникові в сідницю. Так, завдяки “імпровізованій спецоперації” сміливця вдалося врятувати і гроші, і співробітниць пункту обміну валют.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас