Долар продовжує підйом до більшості валют, але повернувся до зниження в парі з єною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує підйом до більшості валют, але повернувся до зниження в парі з єною

Валюта
224
Долар США в п’ятницю продовжує підйом до більшості валют, у тому числі найбільш помітно – до шведської крони, австралійського долара і швейцарського франка, а серед країн, що розвиваються, – до південноафриканського ренду.
Разом з тим він відновив зниження в парі з єною.
За підсумками тижня американська нацвалюта, швидше за все, продемонструє зниження вперше з середини квітня.
Курс євро до долара склав на 15:58 МСК $1,1740 у порівнянні з $1,1800 на закриття попередньої сесії, за яку євро подорожчав на 0,2%.
Вартість американської валюти щодо єни зменшилася на 0,2% – до 109,48 єни. Євро в парі з японською нацвалютою втратив майже 0,7% і коштував 128,58 єни.
Увага учасників ринку зосереджена на саміті лідерів G7, що відкривається в п’ятницю в Квебеку (Канада), головною темою якого буде зовнішня торгівля.
Перед початком саміту, проти ночі на п’ятницю, президент США Дональд Трамп звинуватив Канаду та Францію в надмірному завищенні мита на американські товари.
Разом з тим євро слабшає на тлі підвищення прибутковості італійських держоблігацій, а зростання єни підтримують дані про зниження ВВП Японії.
Оцінка зниження японського ВВП в січні-березні підтверджена на рівні 0,6% в перерахунку на річні темпи, свідчать остаточні дані кабінету міністрів Японії. Аналітики в середньому очікували перегляду з невеликим поліпшенням – до мінус 0,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас