Google відмовився від розробки штучного інтелекту для військових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відмовився від розробки штучного інтелекту для військових

Фондовий ринок
230
Фахівці компанії Google не будуть займатися розробками у сфері штучного інтелекту у військових цілях.
Про це повідомив генеральний директор компанії Сундар Пічаї, пише “РБК”.
У корпоративному блозі Google він опублікував сім основних принципів, у відповідності з якими будуть продовжуватися роботи в цьому напрямку.
Опубліковані головою Google принципи були розроблені після протестів співробітників компанії проти роботи на Пентагон. Компанія планувала брати участь у проекті зі створення штучного інтелекту для військових безпілотників.
Пічаї нагадав, що вже зараз технології штучного інтелекту і машинного навчання мають велике суспільне значення. Системи з AI використовуються для прогнозування ризику виникнення пожеж, боротьби з раком, сільськогосподарських робіт і багатьох інших цілей.
«Ми визнаємо, що така потужна технологія викликає настільки ж значущі питання про її майбутнє використання. Те, як і з якими цілями AI розробляється і використовується, надасть значний вплив на наше суспільство у майбутньому. Будучи лідером в області розробки штучного інтелекту, ми відчуваємо велику відповідальність», – написав він.
У нових принципах роботи компанії говориться, що дослідження у сфері штучного інтелекту будуть проводитися Google з усією відповідальністю. Фахівці компанії не будуть займатися створенням AI для «потенційно небезпечних» проектів. Всі розробки мають приносити користь суспільству і забезпечувати безпеку людей, пообіцяв Пічаї. Особливо він підкреслив, що штучний інтелект повинен залишатися під контролем людей.
«Наші технології ШI будуть перебувати під відповідним людським керівництвом і контролем», – заявив глава Google.
Крім того, в числі базових принципів розробки ШI матимуть конфіденційність і безпеку застосування.
Окремо Пічаї виділив чотири «заборонених напрями роботи компанії в сфері ШI. За його словами, Google ніколи не буде займатися розробкою ШI для тих цілей, які можуть принести шкоду суспільству, в цілях порушення прав людини та міжнародних правових норм. Особливо він підкреслив, що штучний інтелект Google не буде застосовуватися для створення зброї та в інтересах військових.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас