Україна планує експортувати у Тайвань сухе молоко та сироватку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує експортувати у Тайвань сухе молоко та сироватку

Аграрний ринок
309
Недавно Рада з питань експорту продовольства (UFEB), яка є організатором багатьох заходів з популяризації української аграрної продукції у світі, приймала в Україні делегацію представників продовольчого сектору Республіки Китай (Тайвань).
Діловий візит відбувся в рамках спільного з ЄБРР проекту з налагодження ділових контактів та обміну досвідом між Україною та Тайванем в галузі молоко- та м’ясопереробки.
У рамках візиту представники тайванського продовольчого бізнесу провели низку зустрічей та переговорів з більш як 20 українськими виробниками продовольства.
Обговорювалися перспективи експорту сухого молока та сироватки, а також сухих молочних залишків з України для використання у тваринництві Тайваню.
«З ділової точки зору я бачу великі перспективи у веденні бізнесу з Україною, і навіть в Україні, — зазначив представник компанії Hercules Foods Industrial Ерік Чуанг. — Українські молочні продукти, фрукти, харчова олія, мед та цукор можуть бути конкурентоспроможними товарами на ринку Східною Азії. Хоча певні труднощі у налагоджені торговельних зв’язків викликають міжнародні ввізні мита та логістична складова».
Натомість варто зауважити, що все зростаюче населення як материкового Китаю, так і Тайваню вкупі із підвищенням рівня їхнього добробуту являють собою привабливий ринок збуту для виробників продовольства всього світу і України зокрема, особливо якщо зважити на високу вартість власного продовольства у цьому регіоні.
«Ринок Тайваню може стати перспективним для української органічної та нішевої продукції, наприклад, горіхів, насіння, ягід та нішевих олій. Особливо затребувані ці товари у хлібобулочній та кондитерській галузях», — прокоментувала ринкові перспективи співробітництва директор компанії COSMOS Evaluation & Management Corp. Саманта Фенг.
Плани співробітництва у цій галузі – далекосяжні. Тож, сподіваємося, маленькі громадяни Тайваню скоро скуштують українського молока, а як виростуть – то, мабуть, сала попросять…
За матеріалами:
Урядовий кур’єр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас