Deutsche Bank знову очікує зниження квартальної виручки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank знову очікує зниження квартальної виручки

Фондовий ринок
140
Deutsche Bank AG, ймовірно, знову зафіксує зниження квартальної виручки в умовах реструктуризації і скорочення витрат, що випливає з презентації фіндиректора банку Джеймса фон Мольтке.
У II кварталі Deutsche Bank ще буде відставати від порівнянних банків, які очікують близьких до нульових змін виручки: для найбільшого банку Німеччини результат, швидше за все, буде трохи гіршим”, – заявив Дж.фон Мольтке, виступаючи на фінансовій конференції Goldman Sachs у Франкфурті. Таким чином, виручка Deutsche Bank зменшиться вже шостий квартал поспіль.
“Недостатня рентабельність стримує нас”, – сказав він.
При цьому фіндиректор бачить можливість “розірвати порочне коло скорочення виручки, витрат, що не зменшуються, зниження рейтингів і високої вартості залучення фінансування”, пише Financial Times. “У нас є ресурси, і нам необхідно домогтися успіху. Нам просто потрібно набрати позитивний імпульс”, – вважає Дж.фонМольтке.
Він визнав, що новини і чутки останнього тижня “додатково погіршили довіру до нас і стали перешкодою для наших зусиль” з відновлення фінпоказників і репутації банку. Федрезерв США включив американський підрозділ Deutsche Bank в список проблемних банків, а рейтингове агентство S&P Global Ratings погіршило кредитні рейтинги головної компанії та її основних “дочок” з “A-” до “BBB+”.
За 2017-2019 роки Deutsche Bank планує знизити витрати на 2 млрд євро, нагадав топ-менеджер. Більше половини з цієї суми становитимуть витрати інвестбанку, повідомив він.
Акції Deutsche Bank подорожчали на 0,7% на торгах у Франкфурті в четвер. З початку року капіталізація банку скоротилася на 39%, що є найгіршим результатом серед публічних компаній європейського фінансового сектору.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас