Україна стала перевалочною базою для завезення підробок у ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна стала перевалочною базою для завезення підробок у ЄС

Казна та Політика
1103
Виробники Європейського Союзу зазнають збитків від ввезення на територію об’єднання країн підроблених товарів у сумі 60 млрд євро щорічно.
Таку інформацію оприлюднили в звіті Європейського відомства інтелектуальної власності. Звіт формувався на підставі ряду досліджень, які проводилися з 2013 року. У них увійшли 13 категорій товарів:
- косметика та засоби особистої гігієни;
- одяг, взуття та аксесуари;
- спортивні товари;
- іграшки та ігри;
- ювелірні вироби і годинники;
- сумки і багаж;
- музичні записи;
- спиртні напої та вино;
- фармацевтичні препарати;
- пестициди;
- смартфони;
- акумулятори;
- шини.
Втрати європейських виробників, що працюють в зазначених галузях, складають 7,5% їх продажу. Накопичені збитки прирівнюються до суми в 116 євро на кожного жителя ЄС на рік.
Згідно з дослідженням, більшість фальсифікованих товарів виробляється в Індії, Китаї та Туреччині. Головними транзитними пунктами такої продукції є Гонконг, ОАЕ, Сінгапур і Панама. Також були виявлені транзитні пункти в Африці і на Близькому Сході. А Албанія, Марокко і Україна були визначені як три головні транзитні маршрути в ЄС. З Панами підробки потрапляють на ринки США.
В результаті проведених досліджень, економісти підрахували, що в найближчі роки збитки від таких товарів досягнуть 85 млрд євро.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас