"Укрзалізниця" вирішила відкрити громадськості доступ до своєї фінансової інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" вирішила відкрити громадськості доступ до своєї фінансової інформації

Фондовий ринок
200
ПАТ “Укрзалізниця” починає оприлюднювати свої фінансові операції на спеціально розробленому сервісі E-Data (Єдиний веб-портал використання публічних коштів). Про це сьогодні на прес-конференції повідомив в. о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов.
“Ми змогли реалізувати перший такий проект в Україні… “Укрзалізниця” буде першою компанією в Україні, яка буде розкривати всі фінансові транзакції, всю свою фінансову інформацію… Від сьогодні вона у відкритому доступі на E-Data”, – сказав чиновник. Він додав, що оприлюднення стосується, зокрема, і закупівель та тендерів. “Таке розкриття інформації сприятиме контролю над проведенням таких операцій”, – сказав Кравцов.
При цьому, за словами директора з економіки та фінансів ПАТ “Укрзалізниця” Андрія Рязанцева, на публічному порталі буде публікуватися інформація про фінансові операції, які були проведені, починаючи з 1 квітня 2018 року. “Це понад 100 тис. транзакцій. Інформація буде оновлюватися щодня. Сума транзакцій буде складати не менше ніж 10 млрд грн”, – сказав Рязанцев.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас