Штучний кістковий мозок почне боротися з хворобами крові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний кістковий мозок почне боротися з хворобами крові

Технології&Авто
326
Для функціонування штучного кісткового мозку людські мезенхімальні клітини, з яких утворюються клітини крові, об’єднали з тривимірним пористим керамічним каркасом.
Цю модель людського кісткового мозку вчені помістили в перфузійний біореактор для з’єднання біологічного та синтетичного матеріалу.
У результаті з’ясувалося, що штучна тканина працювала протягом 20 днів, а також мала схожу молекулярну структуру з оригіналом. В подальшому за допомогою цього дослідження можна буде дізнатися, як хвороби впливають на появу крові, а також знищують її.
«Тепер ми зможемо брати клітини хворої на рак людини і відтворювати моделі різних захворювань, щоб простежувати динаміку лікування і можливі шляхи розвитку хвороби», — розповів автор дослідження Іван Матрін.
Практично вся пов’язана з медициною наука зараз бореться проти онкологічних захворювань. Недавно Microsoft представила квантові алгоритми для поліпшення діагностики раку, швейцарські вчені анонсували розробку невеликого татуювання, яке темніє в разі підвищення вмісту гіперкальціємія в крові (цей показник часто пов’язаний з наявністю онкології), а вчені зі Стенфордського університету намагаються довести, що на основі стовбурових клітин можна створити вакцину проти раку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас