Угоду між акціонерами Альфа-Банку та німецькою BASF оцінили у 20 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угоду між акціонерами Альфа-Банку та німецькою BASF оцінили у 20 млрд євро

Фондовий ринок
719
Об’єднана нафтогазова компанія Wintershall DEA, яку співвласники Альфа-банку створюють разом з BASF, буде коштувати близько 20 мільярдів євро, розповів Герман Хан в інтерв’ю агентству РБК.
Акціонери Альфа-Банку і LetterOne отримають в ній 33%. Компанія Wintershall DEA, про створення якої LetterOne (керує міжнародними енергетичними активами акціонерів “Альфа-Груп”) і німецька BASF домовилися в грудні 2017 року, “може коштувати орієнтовно в районі 20 млрд євро”, сказав в інтерв’ю РБК співвласник “Альфа-Груп” і LetterOne Герман Хан.
За його словами, партнери зберігають плани завершити злиття в другій половині поточного року, а також провести IPO через кілька років. “Зараз йде активна робота по due dilligence, і ми сподіваємося, що ця угода буде фіналізована”, — додав він.
Угода передбачає злиття двох найбільших нафтогазових компаній Німеччини, що працюють також у Норвегії, Данії, Південній Америці, Північній Африці та Росії, а саме приєднання активів DEA, що належить LetterOne, до “дочки” BASF Wintershall. В об’єднаній компанії BASF отримає 67%, а LetterOne — 33%.
Загальна виручка двох компаній склала 4,69 млрд євро, EBITDA — 2,996 млрд євро, випливає зі звіту BASF і матеріалів DEA. Видобуток Wintershall у 2017 році склала 164 млн барелів нафтового еквівалента, DEA — 125 млн барелів. LetterOne придбала DEA у березні 2015 року за 5,1 млрд євро у німецької RWE. Тоді серед претендентів на компанію була і BASF.
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, найкращою кредитною карткою для масового сегменту визнано картку «Максимум» від Альфа-Банку з безкоштовним обслуговуванням, кешбеком до 5% і 0% розстрочки при оплаті покупок карткою по всьому світу. В нашому спеціальному сервісі можна дізнатися докладніше про картку і за бажання замовити її лише у кілька кліків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас