Київрада просить "Нафтогаз" не залишати столицю без гарячої води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада просить "Нафтогаз" не залишати столицю без гарячої води

Казна та Політика
996
Київрада просить голову наглядової ради НАК “Нафтогаз України” вжити термінових заходів щодо укладення договорів на постачання природного газу для вироблення теплової енергії та забезпечення киян гарячою водою.
Про це йдеться в ухваленому сьогодні на засіданні сесії Київради загальному депутатському запиті, адресованому “Нафтогазу”.
Цей документ був підготовлений в терміновому порядку і внесений до порядку денного для розгляду як невідкладний.
Доповідаючи з цього питання, голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков зазначив, що перед тим, як документ був внесений до сесійної зали, його погодили всі фракції, і він підписаний головами всіх п’яти фракцій міськради.
Він зачитав текст загального запиту.
“Без гарячого водопостачання залишилися дитячі садки, пансіонати для людей похилого віку, інтернати. “Нафтогаз” взяв у заручники киян, шантажуючи фінансовими зобов’язаннями. Жителям столиці хочуть нав’язати більше мільярда гривень боргів. Але ми не можемо цього допустити. Борги “Київенерго” ніколи не стануть боргами киян”, – наголошується в документі.
Київрада, враховуючи ситуацію, вимагає терміново вжити заходів щодо укладення договорів на постачання природного газу для виробництва теплової енергії для надання послуг з гарячого водопостачання населенню, бюджетним установам та іншим категоріям споживачів. Документ підтримали 90 з 99 присутніх у залі депутатів.
Секретар Київради Володимир Прокопів відразу ж озвучив доручення заступнику голови КМДА Петру Пантелєєву, який був присутній у сесійній залі, терміново підготувати та надіслати звернення Київради голові правління НАК “Нафтогаз України” Андрію Коболєву.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 травня теплові мережі столиці перейшли від «Київенерго» в управління комунального підприємства «Київтеплоенерго».
  • 22 травня влада Києва повідомила, що «Нафтогаз» відмовляється укладати договір на постачання газу з «Київтеплоенерго» через борги попереднього оператора «Київенерго» (входить до складу найбільшого приватного енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова, загальна сума заборгованості становить близько 5 млрд грн).
  • У відповідь на це 23 травня на засіданні Київради було ухвалено рішення, згідно з яким боргові зобов’язання «Київенерго» не підлягають передачі «Київтеплоенерго».
  • 23 травня «Нафтогаз» заявив, що готовий укласти договір на постачання газу з «Київтеплоенерго» відразу після вирішення питання правонаступництва 5 млрд грн боргів, які були накопичені «Київенерго».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас