Нацбанк не бачить "точки неповернення" у відносинах з МВФ, - Сологуб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк не бачить "точки неповернення" у відносинах з МВФ, - Сологуб

Казна та Політика
357
Національний банк України (НБУ) не бачить “точки неповернення” у відносинах з Міжнародним валютним фондом. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.
При цьому чиновник визнав, що з затягуванням виконання умов надання фінансування, знижується ймовірність його отримання, проте в Нацбанку не бачать “точки неповернення” у відносинах з головним кредитором України.
“Але як такої точки неповернення немає, хоча ймовірність отримання траншу, безумовно, з часом знижується”, – зазначив Сологуб. Він зазначив, що регулятор очікує отримання траншу в третьому кварталі, але не виключає, що фінансування та перегляд програми можуть відбутися і пізніше, пояснивши, що існують ще й календарні строки, пов’язані з внутрішніми процедурами МВФ.
“У нинішніх прогнозах ми закладаємо отримання траншу у третьому кварталі. Але є і чисто календарні речі, пов’язані з внутрішніми процедурами МВФ. Зазвичай від моменту виконання зобов’язань до прийняття рішення Радою директорів Фонду і виділення кредитних коштів проходить близько двох місяців. Навіть якщо не буде перегляду програми до серпня, не можна говорити, що у вересні 100% нічого не буде”, – заявив Сологуб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас