Україна домагається від США зняття торгових обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна домагається від США зняття торгових обмежень

Казна та Політика
277
У Вашингтоні відбулася зустріч у Міністерстві торгівлі США за участю заступника голови Мінекономрозвитку – торгового представника України Наталії Микольської щодо тарифів на сталь та антидемпінгові заходи, в тому числі на українську металопродукцію і феросплави, — повідомила сьогодні заступник міністра у себе в Facebook.
За її словами, міністерство активно працює над покращенням умов для українських експортерів на ринку Штатів.
«Важливо забезпечити доступ української продукції на ринок США, який для нас є традиційним. Тому ведемо діалог з американськими партнерами на урядовому рівні і боремося за кожен долар українського експорту!», — поінформувала пані Микольська.
Також, за її словами, у Світовому банку в ході офіційної зустрічі українська делегація обговорила запуск роботи Експортно-кредитного агентства в Україні.
«Світовий банк підтримує необхідність змін у чинний закон про ЕКА і те, що агентство повинне бути ефективним інститутом з прозорими процесами, діяльність якої відповідає міжнародним стандартам», — додала заступник міністра.

Довідка Finance.ua

  • 23 березня 2018 р. США ввели додаткове мито в розмірі 25% на імпорт певних видів металопродукції з метою захисту внутрішнього ринку США.
  • Рішення було ухвалене за результатами проведення міністерством торгівлі США розслідування відповідно до секції «232» Закону про розширення торгівлі (section 232 of the Trade Expansion Act) про вплив імпорту сталі на національну безпеку США, яке було ініційовано у квітні минулого року.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас