Нафта дорожчає на оптимізмі щодо плавного зростання видобутку в рамках ОПЕК+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на оптимізмі щодо плавного зростання видобутку в рамках ОПЕК+

Енергетика
275
Світові ціни на нафту в середу вранці ростуть на даних Американського інституту нафти (API) про скорочення запасів у США і на очікуваннях обережного нарощення видобутку країнами ОПЕК+.
“Станом на 8:13 вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,42%, до 75,7 долара за барель, ціна липневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,44%, до 65,81 долара за барель”, – йдеться в повідомленні.
За даними API, за тиждень, що завершився 1 червня, запаси нафти в США скоротилися на 2,028 мільйона барелів, при цьому аналітики очікували меншого зниження – на 1,824 мільйона.
Тижнем раніше інститут повідомляв про зростання запасів в країні на 1,001 мільйона барелів.
Зазначається, що ринки продовжують стежити за ситуацією навколо можливого нарощення видобутку нафти в рамках угоди ОПЕК+ на тлі потенційного зниження поставок з Ірану і Венесуели.
Ці побоювання з кінця травня є головним стримуючим фактором для зростання нафтових цін. Разом з тим, як відзначають аналітики, рішення країн ОПЕК+ про збільшення видобутку не призведе до обвалу нафтових котирувань.
“Малоймовірно, що співпраця ОПЕК+ закінчиться на цьому засіданні. Країни ОПЕК+ забезпечать досить обмежений рівень видобутку, щоб уникнути падіння цін, яке сталося 2014 році. У довгостроковій перспективі це має надавати підтримку цінам, навіть якщо видобуток в США продовжить зростати”, – наводить агентство Market Watch слова ринкового аналітика Forex.com Фавада Разакзади (Fawad Razaqzada).
ОПЕК і кілька країн, що не входять до організації (ОПЕК+), домовилися в кінці 2016 року в Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з рівня жовтня 2016 року. Угода стартувала з початку 2017 року і вже двічі продовжувалася, останній раз – до кінця 2018 року.
Наступне засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК+ відбудеться 21 червня у Відні. За ним буде засідання країн ОПЕК 22 червня і зустріч всіх 24 країн-учасниць угоди ОПЕК+ 23 червня, на якій квоти по скороченню видобутку можуть бути переглянуті.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас