Канада виділить $50 млн, аби забезпечити житлом незаконних мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада виділить $50 млн, аби забезпечити житлом незаконних мігрантів

Світ
242
Аби забезпечити житлом незаконних мігрантів, що прибули до Канади, поки їх справи розглядаються міграційними органами, федеральний уряд виділить 50 млн доларів.
Про це заявив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Ахмед Хусен.
«Маю за честь оголосити про виділення урядом Канади 50 млн доларів провінціям Квебек, Онтаріо та Манітоба, які несуть більшість витрат, пов’язаних із забезпеченням тимчасовим житлом», – сказав Хусен.
Він уточнив, що 36 млн доларів із цих коштів отримає Квебек, 11 млн – Онтаріо і 3 млн – Манітоба.
«Постійний притік шукачів притулку, які потрапляють до Канади поза офіційними пунктами пропуску, збільшив тиск на владу провінцій щодо надання притулку і соціальних послуг все більшій кількості біженців. Ми усвідомлюємо складнощі, з якими стикаються Квебек, Онтаріо та Манітоба, й продовжуватимемо обговорення із провінціями довготермінових планів вирішення проблеми, у тому числі надання подальшого фінансування для тимчасового житла», – зазначив міністр.
Як повідомлялося, через значно жорсткішу міграційну політику США після приходу до влади президента Дональда Трампа Канада вже другий рік стикається із проблемою незаконних мігрантів, які потрапляють до країни зі Штатів поза офіційними пунктами пропуску й просять про надання статусу біженця.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас