Світові продажі смартфонів повернулися до зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові продажі смартфонів повернулися до зростання

Фондовий ринок
160
Світові продажі смартфонів кінцевим користувачам в I кварталі 2018 року зросли на 1,3% порівняно з тим же періодом 2017 року і склали 383,5 млн одиниць, повідомила дослідницька компанія Gartner.
Тим часом продажі мобільних телефонів в цілому (84% з них смартфони) в минулому кварталі не змінилися в річному вимірі і склали 455 млн одиниць.
“Попит на дорогі моделі смартфонів залишається невисоким, оскільки нові моделі виявляються набагато кращими за попередні, – говорить директор з досліджень Gartner Аншул Гупта. – Тим часом попит на смартфони ціною менше ніж $100 і менше ніж $150 посилився завдяки підвищенню якості нових моделей”.
Беззаперечний лідер ринку смартфонів, південнокорейська Samsung, продовжує відчувати тиск через конкуренцію з боку китайських виробників. Компанія хоч і незначно, але скоротила продажі і частку ринку.
Тим часом Apple збільшила обсяг продажів смартфонів на 4% в річному вираженні завдяки попиту на нову модель iPhone X.
Китайська Huawei зміцнила своє третє місце серед найбільших світових брендів смартфонів завдяки оновленню модельного ряду і активному маркетингу: продажі компанії зросли на 18,3%. Однак майбутнє зростання буде залежати від здатності Huawei закріпитися на ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону і вирішити проблему виходу на ринок США, відзначають експерти.
Рекордне зростання продажів продемонструвала китайська Xiaomi – показник підскочив відразу на 124%, до 28,5 млн, завдяки чому компанія не набагато обійшла свого конкурента OPPO.
З точки зору операційних систем, що використовуються в смартфонах, Android дещо скоротив перевагу перед iOS, знизивши частку ринку на 0,2 процентного пункту – до 85,9%. Частка iOS зросла з 13,7% до 14,1%, а частка інших ОС впала з 0,2% практично до нуля.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас