Мінрегіон дозволить проектувати у житлових будинках ліфти для спуску в підземний паркінг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон дозволить проектувати у житлових будинках ліфти для спуску в підземний паркінг

Нерухомість
296
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) пропонує передбачити в державних будівельних нормах (ДБН) дозвіл з’єднувати ліфтами житлову частину будинку і підземні паркінги, вбудовані в неї.
Як повідомила прес-служба заступника голови Мінрегіону Лева Парцхаладзе, відповідна норма міститься у змінах до ДБН В. 2.3-15:2007 “Споруди транспорту. Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів”.
“У діючих нормах проектування ліфтів житлового з житлового будинку до паркінгу під ним не допускалося через підвищений ризик можливої пожежної небезпеки. Однак практика більшості цивілізованих країн Європи і світу показала, що за умови вживання спеціальних протипожежних заходів, проектування таких ліфтів є безпечним для мешканців. Крім того, це зручність і комфорт в користуванні паркінгом”, – цитується в повідомленні Л. Парцхаладзе.
Згідно зі змінами, за умови влаштування протипожежних тамбур-шлюзів I типу з підпором повітря під час пожежі не менше ныж 20 Па) допускається з’єднання ліфтами з першим поверхом житлового будинку підземного гаража, розташованого в цокольному або підвальному, підземному поверсі, або наземного гаража, розташованого на першому поверсі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас