Австралія порушила кримінальну справу проти ANZ, Citigroup і Deutsche Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія порушила кримінальну справу проти ANZ, Citigroup і Deutsche Bank

Фондовий ринок
178
Влада Австралії порушила кримінальну справу стосовно Australia & New Zealand Banking Group Ltd. (ANZ), а також двох андеррайтерів розміщення акцій одного з найбільших банків країни, звинувативши їх у картельній змові.
Крім ANZ, звинувачення пред’явлені Citigroup Inc. і Deutsche Bank AG, а також кільком менеджерам вищої ланки всіх трьох фінінститутів, пише газета Financial Times.
Кримінальну справу було порушено за підсумками розслідування, яке проводилося Австралійською комісією з конкуренції і споживчих прав (ACCC) протягом двох років, яке виявило наявність ознак змови між фінансовими інститутами при розміщенні акцій ANZ.
У 2015 році ANZ несподівано заявив про намір розмістити акції на суму 3 млрд австралійських доларів ($2,29 млрд), щоб виконати вимоги регуляторів про створення банками великих буферів капіталу з метою протистояння майбутнім кризам.
Основна частина коштів була залучена австралійським банком за рахунок приватного розміщення акцій серед інституційних інвесторів, андеррайтерами якого виступали Citi, Deutsche Bank і австралійський підрозділ JPMorgan.
ACCC не публікує деталей розслідування, відзначаючи, що не має наміру коментувати справу до розгляду в суді.
Слухання у цій справі розпочнуться в Сіднеї 3 липня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас