Сінгапур випустив пам'ятну медаль до майбутньої зустрічі Трампа та Кім Чен Ина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапур випустив пам'ятну медаль до майбутньої зустрічі Трампа та Кім Чен Ина

Світ
91
Сінгапурський монетний двір запускає в продаж медалі, присвячені майбутній зустрічі лідерів США Дональда Трампа і КНДР Кім Чен Ина, яка намічена на 12 червня в Сінгапурі, йдеться в повідомленні, опублікованому у вівторок на сайті монетного двору.
“Медалі не тільки відзначать цей важливий крок в бік глобального світу, але й підкреслять роль Сінгапуру як нейтральної країни і як економічних воріт та брами безпеки між заходом і сходом”, – наголошується в повідомленні.
Пам’ятні медалі доступні у виконанні із золота проби 999,9 (вага медалі – 1/2 унції), срібла 999 проби, (вага – 1 унція) і нікельованого цинку, вказується в прес-релізі.
На аверсі медалі зображено рукостискання двох лідерів на тлі прапорів США і КНДР. Прапор КНДР зображений на медалі ліворуч, а прапор США – праворуч, “що влучно передає позиції обох країн на політичній арені”, – йдеться в прес-релізі.
На аверсі також вибита дата проведення саміту – 12 червня 2018 року. На реверсі медалі зображений голуб миру, “який символізує важливість саміту для миру в усьому світі”, йдеться в повідомленні.
На реверсі також зображені переплетені між собою національні квыти США і КНДР – роза і магнолія.
Згідно з повідомленням, тираж золотої медалі складе 3 тис. примірників, срібної – 15 тис. примірників. У повідомленні не згадується тираж нікельованої медалі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас