Україна розраховує збільшити переробку твердих побутових відходів до 70% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розраховує збільшити переробку твердих побутових відходів до 70%

Казна та Політика
418
Національною стратегією управління відходами передбачено збільшення переробки твердих побутових відходів до 70% до 2030 року.
Про це сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час конференції “Нова політика управління відходами – шлях до циклічної економіки”.
“Ми закладаємо показники 65% переробки упаковки, 70% – переробки чи повторного використання твердих побутових відходів. Звичайно, це дуже амбітний план. Але я переконаний, що 2030 року у нас є хороші можливості і хороші шанси його реалізувати”, – переконаний міністр.
Він зазначив, що на сьогодні лише 3% твердих побутових відходів переробляється і лише 12-14% відходів упаковки йдуть у переробку.
Крім того, розповів Семерак, на сьогодні в Україні створено тисячі сміттєзвалищ, з яких 99% не відповідають сучасним вимогам і стандартам.
Нагадаємо, раніше Семерак повідомляв, що Національною стратегією управління відходами передбачено збільшення переробки твердих побутових відходів шляхом впровадження депозитної системи збору тари.
Принцип її роботи полягає в тому, що при здачі пляшок у спеціальний автомат споживачам повертається частина грошей, сплачених при купівлі напою. Чим більше пляшок збере автомат – тим більше тари можна повторно використовувати або переробляти. Це в свою чергу зменшує кількість сміття, яке осідає в океанах і на звалищах.
Норвегія, наприклад, завдяки такій системі переробляє майже всі пластикові пляшки в країні. У 2016 році там переробили 598 млн пляшок, що становить 97% від загального обсягу.
В Україні така система запрацює, щойно народні депутати схвалять зареєстрований у парламенті законопроект.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас