У Києві з 10 червня подорожчає вивезення сміття: скільки заплатимо (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з 10 червня подорожчає вивезення сміття: скільки заплатимо (інфографіка)

Особисті фінанси
1506
З 10 червня кияни почнуть по-новому платити за вивезення сміття, що пов’язано з набранням чинності Закону України «Про житлово-комунальні послуги».
Суть змін така: тариф буде залежати не від квадратних метрів (як зараз), а від кількості людей, зареєстрованих у квартирі.
При цьому комунальне підприємство з вивезення сміття «Київкомунсервіс» хоче з 10 червня підняти суму платежу на третину: з 74,45 грн до 99,70 грн за кубічний метр. Для бюджетних організацій ця сума стане ще більшою: з 79,84 грн до 106,36 грн, а для комерційних структур підніметься з 92,78 грн до 131,63 грн. У комунальному підприємстві підвищення тарифів пояснюють зростанням цін на паливно-мастильні матеріали та збільшеним розміром мінімальної зарплати.
У Києві з 10 червня подорожчає вивезення сміття: скільки заплатимо (інфографіка)
Як розповів голова правління «Київспецтрансу» Андрій Грущинський, востаннє тарифи змінювалися 8 років тому, а за цей час долар (до якого прив’язана ціна на паливо) значно зріс. І нарікає, що підприємство потерпає від неплатників: «Якщо в будинку є 100 квартир і 90% мешканців платять, а 10% — ні, то контейнер не закриєш для цих 10%. І якщо за несплату електроенергії та водопостачання можна прийти і відрізати, то зі сміттям це зробити неможливо».
Зараз, за його словами, у компаній величезні борги за попередні періоди.
«Нашій, наприклад, місто заборгувало близько 13 млн грн за попередні роки. А це недоплати, недоремонти, відсутність якісної форми і машин, які можна було б пофарбувати або поремонтувати», — говорить Грущинський.
Крім того, голова компанії скаржиться на сірих перевізників: «Це люди, які пропонують послуги на вивезення сміття набагато нижче, ніж офіційні оператори. Вони дійсно забирають сміття, але вивозять його в найближчий ліс або поле».
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас