«Бориспіль» розраховує на запуск багаторівневого паркінгу в кінці наступного місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Бориспіль» розраховує на запуск багаторівневого паркінгу в кінці наступного місяця

Технології&Авто
600
Міжнародний аеропорт «Бориспіль» розраховує на запуск багаторівневого паркінгу в кінці липня 2018 року.
Про це повідомив комерційний директор підприємства Георгій Зубко.
«Роботи ведуться прискореними темпами. Ми можемо констатувати близько 70% готовності, і, я думаю, що в тестовому режимі ми запустимо його (паркінг – ред.) в кінці липня. Якийсь час буде необхідний для пусконалагоджувальних робіт, але будівельні роботи ми закінчимо», – сказав Зубко під час інспектування будівництва паркінгу.
За словами заступника гендиректора аеропорту Павла Рябікіна, експертиза виявила «велику кількість халтури, неякісного зварювання основних швів, неправильного кріплення».
«Склалося враження, що дуже поспішали освоїти гроші, і тепер нам доведеться не доробляти, а переробляти, – розповів Рябикин. – В деяких частинах непроварка швів досягає 90% – прихопили, і стоїть «на соплях».
У червні 2017 року «Бориспіль» визначив нового генпідрядника будівництва паркінгу – за підсумками трьох раундів аукціон виграло ТОВ «НАН» (Харків). Як повідомила тоді прес-служба аеропорту, ця компанія відома реалізацією великих інфраструктурних проектів Південно-Західної залізниці.
Компанія-переможець запропонувала добудувати багаторівневий паркінг біля аеропорту за 439 млн грн, при стартовій ціні в 440,5 млн грн і кроком аукціону в 100 тис. грн.
Також «НАН» зобов’язалося побудувати паркінг всього за рік з моменту підписання договору. Решта претендентів пропонували побудувати все за 17 місяців. Таким чином, до червня 2018 року «НАН» мало побудувати першу чергу паркінгу на 1 тис. місць. Другу чергу мали добудувати до кінця 2018 року.
При цьому Кабінет міністрів України в липні 2017 року збільшив кошторисну вартість будівництва паркінгу біля терміналу D на 172,5 млн грн – до 690,6 млн грн.
У березні 2018 року Рябікін заявив, що підрядник зриває терміни будівництва, і попередив, що аеропорт може розірвати контракт. За словами комерційного директора Зубка, аеропорт спільно з «НАН» розробив графік будівництва і перша черга паркінгу почне роботу влітку 2018 року.

Довідка Finance.ua:

  • Будівництво багаторівневого паркінгу для «Борисполя» почали в 2011 році.
  • У 2015 році аеропорт розірвав через суд договір з першим підрядником будівництва паркінгу – ВАТ «Будівельне управління № 813». Компанію звинуватили в неякісному виконанні будівельних робіт.
  • Державний аеропорт відсудив у генерального підрядника борг і пеню на загальну суму майже 95 млн грн.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас