У КМДА повідомили борг "Київенерго" перед "Нафтогазом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА повідомили борг "Київенерго" перед "Нафтогазом"

Фондовий ринок
413
Заборгованість ПАТ “Київенерго” перед НАК “Нафтогаз України” включає близько 1,2 млрд грн штрафів та пені без джерел покриття, заявляє прес-служба Київської міської держадміністрації (КМДА) з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.
“Нафтогаз” наполягає на сумі заборгованості в розмірі 4,8 млрд грн. При цьому треба зазначити: близько 1,2 млрд грн з цієї суми – штрафи і пені. Також важливо, що в структурі заборгованості за теплову енергію перед “Київенерго” близько 1,1 млрд грн – борг державного бюджету за пільги і субсидії, різницю в тарифах і теплопостачання бюджетних установ. Тому врегулювання питання боргів за газ є питанням і міського та національного рівня”, – цитує його прес-служба.
У КМДА додають, що між “Київенерго” і “Нафтогазом” йдуть судові суперечки з приводу нарахованих штрафів.
“Це тільки підтверджує неоднозначність і суперечливість передачі заборгованості перед НАК (від “Київенерго” до КП “Київтеплоенерго” – ІФ) і необхідність вирішувати ці складні питання окремо від процесу життєзабезпечення Києва”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, влада Києва відмовляється приймати борги ПАТ “Київенерго” перед НАК “Нафтогаз України” на КП “Київтеплоенерго”.
У свою чергу, в “Нафтогазі” зазначають: згідно зі ст. 22 закону “Про теплопостачання”, разом з передачею теплогенеруючого обладнання від “Київенерго” до “Київтеплоенерго” повинні бути передані і борги за газ, що виникли при роботі цього обладнання раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас