Moody's може знизити рейтинг Туреччини, Fitch - рейтинги турецьких банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's може знизити рейтинг Туреччини, Fitch - рейтинги турецьких банків

Фондовий ринок
201
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service поставило довгостроковий рейтинг емітента Туреччини і рейтинги пріоритетного незабезпеченого боргу “Ва2” на перегляд з можливістю зниження.
При цьому стелі довгострокових рейтингів країни не порушені цими діями, зазначається в повідомленні агентства. Стеля рейтингу валютних облігацій залишається на рівні “Baa3”, валютних депозитів – “Ba3”, облігацій і депозитів в національній валюті – “Baa2”.
“Рішення Moody’s про перегляд поточного рейтингу відображає непевність щодо майбутнього напрямку макроекономічної політики в контексті вже уразливого фінансового становища країни, яка, якщо буде зберігатися, підвищує ризик сильного тиску на платіжний баланс Туреччини до рівня, який не узгоджується з нинішнім рейтингом”, – зазначається в повідомленні.
Агентство 7 березня знизило довгострокові рейтинги Туреччини до “Ba2” з “Ba1”, попередивши про ймовірність подальшого погіршення.
Зниження рейтингів було зумовлено двома ключовими факторами. По-перше, це триваюче ослаблення інституційної стабільності, що виявляється в погіршенні ефективності монетарної політики та відстрочення реалізації ключових структурних економічних реформ.
Другим фактором є збільшений ризик, пов’язаний з потенційними зовнішніми шоками, з урахуванням великого дефіциту поточного балансу, збільшення зовнішнього боргу і, відповідно, наявності істотних потреб в рефінансуванні на тлі зростання політичних ризиків і зростання глобальних процентних ставок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас